RETRAITES
 
Ayşe Yazılıtaş en Gülsün Yazılıtaş organiseren inspirerende retraites, soms in samenwerking met collega’s. Schrijf je in voor een unieke ervaring met onze retraites, georganiseerd 2 tot 4 keer per jaar.
 
Het weekend dat we organiseren is bedoeld om een gebalanceerd programma aan te bieden, waarin je de ruimte krijgt om jouw innerlijke drijfveren en unieke eigenschappen te ontdekken. We maken gebruik van gestalttherapie, systemisch werk, ademwerk, Lichaamsgerichte trauma therapie gecombineerd met creativiteit en beweging in de natuur.
 
Het is een gelegenheid om even weg te stappen uit het dagelijks leven en jezelf opnieuw te centreren. Door drie dagen volledig aan jezelf te besteden, kun je tot rust komen, genieten van de natuur, je eigen proces en het gezelschap van anderen.
 
Hieronder vind je informatie over de retraites die gepland zijn voor 2024 en 2025:
 
Oktober 2024
3-daagse familieopstelling weekend
 
Een familieopstelling is een therapeutische sessie waarbij een deelnemer een vraagstuk inbrengt om helderheid te verkrijgen. Representanten worden gekozen om de hoofdrolspelers in dit vraagstuk te vertegenwoordigen. Door middel van beweging en instructies van de begeleider worden achterliggende aspecten van het vraagstuk zichtbaar en kunnen verstrikkingen worden opgelost.
 
Praktische informatie
Locatie: in de natuur
Kosten: €799 per persoon
Inclusief: 2 nachten verblijf, maaltijden, drankjes, fruit, professionele therapeutische begeleiding
 
November 2024
3-daagse Trauma release breathwork & Body Remembers trauma therapie
 
Body Remembers Trauma Therapy (BRTT) is een effectieve lichaamsgerichte methode om diep opgeslagen trauma’s en spanning los te laten. Door BRTT kun je op een natuurlijke manier dagelijkse spanning en chronische stress ontladen, en je lichaam terugbrengen naar een kalme staat. De therapie maakt gebruik van trillen en shaken om trauma’s los te laten, zoals dieren dat instinctief doen in stressvolle situaties.
 
Tijdens een BRTT-sessie wordt de focus gelegd op het lichaamsgeheugen, waarbij de psoas spier, ook wel ‘de spier van de ziel’ genoemd, een belangrijke rol speelt. Deze spier slaat traumatische ervaringen op en reageert op stress, angst en emoties door zich aan te spannen. Specifieke oefeningen triggeren de psoas spier om opgeslagen stress en emoties los te laten door trillingen.
 
Trauma Release Breathwork (TRB) is een krachtige techniek die gebruikmaakt van ademhaling om ontspanning, balans en zelfgenezing te bevorderen. Verschillende ademhalingstechnieken worden toegepast tijdens een TRB-sessie, waardoor je bewuster ademt en emotionele spanning loslaat.
 
Resultaten van BRTT en TRB kunnen onder andere zijn:
 
– Meer innerlijke kracht
– Rust en ontspanning van het zenuwstelsel
– Dieper contact met jezelf en je lichaam
– Bewustwording
– Spirituele groei
– Verbeterde relaties
 
Mogelijke klachten die kunnen verminderen of verdwijnen na BRTT en TRB zijn onder andere migraine, trauma, pijnklachten, slapeloosheid, angsten, stress, vermoeidheid, onzekerheid, hyperventilatie, depressie en burn-out klachten.
 
Praktische informatie
Locatie: in de natuur
Kosten: €799 per persoon
Inclusief: 2 nachten verblijf, maaltijden, drankjes, fruit, professionele therapeutische begeleiding