Ayse Yazilitas

Interculturele Relatietherapeut / GestaltGezinstherapeut / Systeemtherapeut / Systemische Business Coach / Auteur van 3 Boeken en Trainer Amsterdam

Mijn benadering is gericht op het begrijpen en aanpakken van de onderliggende oorzaken van problemen, in plaats van alleen het behandelen van de symptomen. Ik geloof dat echte verandering alleen kan plaatsvinden door diepgaand inzicht en bewustwording.

Mijn therapie is gebaseerd op verschillende theoretische kaders, waaronder de psychodynamische benadering, gestalttherapie, traumatherapie, familieopstellingen en systeemtherapie. Ik werk samen met mijn cliënten om inzicht te krijgen in hun gedachten, gevoelens en gedragingen, en om te begrijpen hoe deze met elkaar samenhangen.

Ik moedig mijn cliënten aan om hun eigen kracht en hulpbronnen te ontdekken en te gebruiken om verandering te bewerkstelligen. Ik geloof dat iedereen de capaciteit heeft om te groeien en te veranderen, en ik ben er om hen te begeleiden op hun reis naar persoonlijke groei en welzijn.

Ik ben gepassioneerd over mijn werk en ik geloof in de kracht van therapie om levens te veranderen.

Mijn cultuursensitieve benadering houdt in dat ik rekening houd met de culturele achtergrond en waarden van mijn cliënten. Ik respecteer en waardeer diversiteit en werk samen met mijn cliënten om hun unieke perspectieven en ervaringen te begrijpen en te integreren in het therapeutische proces.

Ik houd rekening mee met de invloed van de bredere context, zoals familie, cultuur en maatschappij, op het individu en zijn of haar relaties. Ik geloof dat problemen vaak voortkomen uit interacties en dynamieken binnen systemen, en daarom richt ik me op het begrijpen en veranderen van deze patronen.

Mijn aanpak is persoonlijk, empathisch en resultaatgericht. Ik geloof in de kracht van individuen en organisaties om positieve veranderingen te bewerkstelligen en ik ben er om hen te ondersteunen en te begeleiden op hun reis naar succes en welzijn.

Als je geïnteresseerd bent in mijn benadering en denkt dat ik je kan helpen, neem dan gerust contact met me op.

Ik kijk ernaar uit om met je samen te werken op jouw reis naar persoonlijke groei en welzijn.

WERKERVARING

Praktijkhouder en Leidinggevende Therapie Eigenkracht / 2013– heden

Website www.therapie-eigenkracht.nl

Vestiging Oss (Brabant) | Vestiging Amsterdam

Toelichting:

Individuele Therapie 2006 – heden  

Ik bied begeleiding en ondersteuning aan individuen die worstelen met persoonlijke uitdagingen, zoals stress, angst, depressie of zelfvertrouwen. Samen werken we aan het identificeren van de oorzaken van deze problemen en ontwikkelen we effectieve strategieën om ermee om te gaan.

Relatietherapie 2006 – heden
Daarnaast werk ik ook met echtparen die hun relatie willen verbeteren of problemen willen oplossen. Ik help hen communicatievaardigheden te ontwikkelen, conflicten op te lossen en een sterke basis te creëren voor een gezonde en gelukkige relatie.

Gezinstherapie 2006 – heden
Gezinnen vormen ook een belangrijk deel van mijn praktijk. Ik ondersteun gezinnen bij het omgaan met verschillende uitdagingen, zoals opvoedingsproblemen, communicatieproblemen of conflicten tussen gezinsleden. Samen werken we aan het creëren van een harmonieuze en ondersteunende omgeving waarin elk gezinslid zich gehoord en begrepen voelt.

Systemische business coaching 2018 – heden

Als systemische business coach richt ik me op het begrijpen en werken met de systemen en dynamieken binnen een organisatie. Ik houd rekening met de onderlinge relaties, patronen en structuren die van invloed kunnen zijn op het functioneren van een organisatie /bedrijf. Als systemische business coach help ik de leiders en teams om inzicht te krijgen in de complexe interacties en invloeden binnen hun organisatie. Ik ondersteun bij het identificeren van belemmeringen, het oplossen van conflicten en het ontwikkelen van effectieve strategieën om de prestaties en het welzijn van het organisatie/ bedrijf te verbeteren.

Ondernemersbegeleiding 2018 – heden
Daarnaast bied ik ook begeleiding aan ondernemers die worstelen met stress, burn-out of het vinden van een goede balans tussen werk en privéleven. Ik help hen bij het ontwikkelen van effectieve stressmanagementtechnieken, het stellen van realistische doelen en het creëren van een gezonde werkomgeving.

Loopbaanbegeleiding 2018 – heden
Op het gebied van loopbaanbegeleiding help ik mensen om hun passies en talenten te ontdekken en te benutten. Samen stellen we doelen op en ontwikkelen we een strategie om deze doelen te bereiken. Ik geloof dat iedereen het potentieel heeft om een bevredigende en succesvolle loopbaan
te hebben, en ik help mensen om hun volledige potentieel te realiseren.

Consultatie cultuursensitieve begeleiding voor professionals / 2016 – heden

Toelichting: Consultatie bestaat uit een of enkele gesprekken met leidinggevenden, personelen, intervisiegroepen, cliënten/cliëntsysteem, waarna advies wordt gegeven aan de consultvrager. Dit kunnen leidingegevenden, managers, zorgverleners, huisartsen, POH-GGZ of bijvoorbeeld hulpverleners vanuit de basis GGZ zijn. 

WMO raad Oss Adviesgroep / 2015-2017

Gemeente Oss

Toelichting: Het volgen van de ontwikkelingen van jeugdbeleid en advies uitbrengen.

Website eigenaar – Online hulpverlening / 2016

www.onlineconsultatie.nl 

Toelichting: Een half jaar online consultaties aangeboden voor korte en praktische vragen.

Maatschappelijk werker & Gezinsbegeleidster / 2006 – 2016

Stichting JUVANS

Toelichting: Ik heb gewerkt als algemeen maatschappelijk werk.

De laatste 4 jaar intensief gewerkt met multi-problem gezinnen /huiselijk.

Geweld en gezinnen met trauma’s;

Deelgenomen aan zorgprogramma’s als professional:

Doorbraak depressie;

Doorbraak angst;

Obesitas / verslaving. 

Maatschappelijk werker / 2003 – 2006

Instituut voor Maatschappelijk Werk Tilburg

Maatschappelijk werker / 2000 – 2003

Internationale Vrouwen Centrum Oss  WE

OPLEIDINGEN

Familieopstellingen / Januari 2023 – oktober 2023

  • Brainspotting / Brainspotting Amsterdam 2023
  • EMDR opleiding Volwassenen / BIVT Bijscholing Instituut Voor Therapeuten 2018
  • Masterclass Gestaltgezinstherapie / Kempler Instituut Nederland 2012
  • Post-HBO Ervaringsgerichte Psychosociale Hulpverlening en Gestaltgezinstherapie

Kempler Instituut Nederland 2008-2011

  • HBO Maatschappelijk werk en Dienstverlening / Hogeschool ’s-Hertogenbosch 1998 – 2002

REGISTRATIES

  • NVAGT (Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en Gestalttheorie) 2014 – heden
  • RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg)