Persoonlijke Begeleiding Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)

Wij bieden persoonlijke begeleiding in samenwerking met de gemeenten Oss, ‘s-Hertogenbosch en Meijerij. Onder onze overeenkomst vallen de volgende deelnemende gemeenten:
– Bernheze
– Boekel
– Land van Cuijk
– Maashorst
– Oss
– ‘s-Hertogenbosch
– Uden
– Meijerij
– Sint-Oedenrode
– Schijndel
– Veghel
– Erp
 
Onze begeleiding is bedoeld voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij het structureren van hun dagelijks leven en het vergroten van hun zelfredzaamheid op een toegankelijke manier. We streven ernaar om rust, orde en regelmaat te brengen bij mensen die de controle over hun leven zijn verloren. De persoonlijke begeleiding wordt verzorgd door een vaste hulpverlener, die afhankelijk van de indicatie of hulpvraag eens per week of eens per twee weken bij de cliënt thuis langskomt of hen ontvangt op de praktijk.
 
Voor individuele ondersteuning is een WMO-beschikking nodig, die aangevraagd kan worden bij het zorgloket van de gemeente waar je woont. Als je nog geen beschikking hebt en hulp nodig hebt bij het aanvraagproces, kun je een gratis onafhankelijk cliëntondersteuner inschakelen. Zij helpen je met de aanvraag van de beschikking en kunnen advies geven over passende zorgaanbieders.

GESTALTTHERAPİE

De gestalttherapeut richt zich op het heden en werkt aan het transformeren van oude gedragspatronen naar constructievere patronen. Door deze benadering kan de communicatie tussen individuen veranderen, wat essentieel is om een veilige verbinding met de ander te creëren. Het streven is dat elke persoon de behoefte heeft aan een veilige en diepgaande connectie met de ander.
 
Het ervaren van meer veiligheid in de relatie leidt tot een andere kijk op de bestaande problemen. Hierdoor kunnen deze problemen minder intens worden ervaren en soms zelfs oplossen. De therapeut helpt cliënten om te leren omgaan met hun emoties en gedachten in het moment, waardoor blokkades kunnen worden doorbroken en er ruimte ontstaat voor groei en verandering. Door bewustwording en acceptatie van het huidige moment, kunnen individuen nieuwe inzichten verwerven en hun persoonlijke ontwikkeling bevorderen. Met de Gestalttherapie wordt gestreefd naar een dieper begrip van zichzelf en anderen, wat kan leiden tot een meer vervullend en bevredigend leven.

BRTT® en TRB®

Body Remembers Trauma Therapy (BRTT®) en Trauma Release Breathwork (TRB®) zijn therapeutische benaderingen die gericht zijn op het verwerken en loslaten van trauma op fysiek, emotioneel en mentaal niveau.
 
Body Remembers Trauma Therapy (BRTT®) richt zich op het erkennen en behandelen van traumatische ervaringen die opgeslagen zijn in het lichaam. Door middel van gespecialiseerde technieken en interventies wordt getracht om trauma los te maken en te verwerken, zodat de cliënt verlichting kan vinden van lichamelijke en psychische klachten die voortkomen uit het trauma.
 
Trauma Release Breathwork (TRB®) is een benadering waarbij ademhalingstechnieken worden gebruikt om het lichaam te helpen spanning en stress los te laten die zich hebben opgebouwd als gevolg van trauma. Door bewust ademhalen en het activeren van het zelfhelend vermogen van het lichaam, kunnen cliënten diepgaande emotionele en fysieke heling ervaren.
 
Samen vormen BRTT® en TRB® een holistische benadering om trauma te verwerken en te helen op verschillende niveaus, waardoor cliënten de mogelijkheid krijgen om zich te bevrijden van de impact van traumatische ervaringen en weer in contact te komen met hun innerlijke kracht en welzijn.

RELATİETHERAPİE

Relatietherapie richt zich op echtparen die zich in een situatie bevinden waarin ze vastlopen of ontevreden zijn over hun relatie. Deze vorm van therapie is bedoeld om te helpen bij het verbeteren van de manier waarop de partners met elkaar omgaan en communiceren, met als uiteindelijk doel het versterken en verdiepen van hun relatie.
 
Een belangrijk aspect van relatietherapie is het omgaan met conflicten. Tijdens de therapie worden de interactiepatronen tussen de partners onder de loep genomen. Door deze patronen te bespreken, leren de partners ze te herkennen en te erkennen. Dit proces maakt het mogelijk om inzicht te krijgen in ieders aandeel in de conflicten en de onderliggende dynamieken. Door bewustwording en begrip van deze patronen ontstaat er ruimte voor verandering en groei in de relatie.
 
Het doel van relatietherapie is niet alleen het oplossen van bestaande conflicten, maar ook het ontwikkelen van effectievere en succesvollere interactiepatronen. Door samen te werken aan een gezonde communicatie en het opbouwen van een sterke emotionele band, kunnen echtparen de kwaliteit van hun relatie verbeteren. Het streven is naar een relatie die niet alleen gezonder en plezieriger is, maar ook liefdevoller en veerkrachtiger in het omgaan met uitdagingen en tegenslagen. Relatietherapie biedt echtparen de tools en ondersteuning die ze nodig hebben om samen te groeien en een duurzame en vervullende relatie op te bouwen.

GROEPSWERK & RETRAITES

In EigenKracht bieden we ook de mogelijkheid om deel te nemen aan groepsbijeenkomsten.
 
De training “Ontdek je EigenKracht” is ontwikkeld in 2014 door Ayşe Yazılıtaş als symbool voor persoonlijke groei.
 
Deze training is uniek omdat het niet gebaseerd is op het reguliere hulpverleningsaanbod, maar is ontworpen vanuit praktijksituaties van EIGENKRACHT. Het is een zeer persoonlijke training gericht op de innerlijke kracht van een persoon, zonder diep in het verleden te graven. Als er tijdens de training iets uit het verleden naar boven komt, wordt daar wel individuele aandacht aan besteed.
 
De cursus heeft zeer positieve reacties gekregen van onze cliënten, die geholpen zijn om hun eigen kracht te ontdekken. De cursus is intensief gegeven gedurende 8 jaar, van 2014 tot 2022, met in totaal 38 groepen. Vanaf 2022 is deze cursus ook beschikbaar in het Turks als zelfhulpboek, geschreven door Ayşe Yazılıtaş, en kan worden aangeschaft op bol.com voor €10,00.

FAMILIEOPSTELLINGEN

Ontdek de diepere redenen achter jouw gedrag en de manier waarop je handelt met behulp van een familieopstelling. Dit is vooral waardevol wanneer relaties in jouw leven niet soepel verlopen, zoals met je partner, collega, baas of kinderen. Vaak ligt de kern van verstoorde relaties in jouw oorspronkelijke familiesysteem. Door een familieopstelling wordt jouw onderbewuste verhelderd, waardoor je effectief kunt werken aan het oplossen van (psychische) klachten.